söndag, november 30

Regn, regn, regn...

Det har smattrat på taket och fönstren hela natten. Usch! Jag ska åka till stallet och rida Casse och det är ju jättekul i spöregn och blixthalka. Vi har även planerat att gå på julskyltningen i år och vilken höjdare det är i spöregn. Vi vill ha SNÖ!

lördag, november 29

Idag har det julstökats. Vi har städat hela huset, damsugit och torkat golven. Maja och jag har bakat pepparkakor också. De blev jättefina och goda. Höjdpunkten var när Maja skulle dekorera med glasyr. Mycket glasyr blev det.
Nu väntar middag hos mormor. Lutfisk. Det ska bli så gott. Barnen inklusive Magnus får köttbullar, korv eller nåt annat smaskens, eftersom de inte äter lutfisk. Hur kan man inte äta lutfisk?
Under all glasyr döljer sig en...PEPPARKAKA!

En sockerbagare hon bor i staden, hon bakar kakor mest hela dagen, hon bakar stora hon bakar små, hon bakar några med socker på...



En fin julkudde och söta träbokstäver



fredag, november 28

Middag på Ejdervägen

Ikväll blir det middag på Ejdervägen hos fam Wallin. De bjuder nog på något gott. Som vanligt. Jag har lovat Magnus att jag kör ikväll. Har fortfarande lite huvudvärk sedan gårdagen... Har väntat länge på att chefen skulle sätta fram fredagens godisskål. Och NU kom den fram!Jag är sugen på godis, coca cola light och chips. Vad roligt det var med kall äggröra i matlådan. Not.

Regn

Som om det inte var nog med terrorattacker. Det regnar och regnar och regnar och lär fortsätta några dagar till. Håll tummarna för att de fängslar alla terrorister, får vattnet att sjunka undan och solen att lysa till den 14/12.
Foto: Fredrik Töörn

torsdag, november 27

Arbetsdagen SLUT.
Pratade precis med Magnus. Han hade hämtat hem Pluttarna och nu skulle de göra stuvade makaroner och köttbullar. På min meny tror jag att det stod - Reninnanlår med någon form av bakad potatiskaka. Smaskens! Om 30 min ska jag träffa min gamla arbetskamrater, ta ett glas vin, lite snacks och mycket prat i väntan på den goda middan´. Imorgon är det fredag och jag ska flexa och sen middag hos Camilla & Niclas. Mysigt!
Tack älskling för god lunch!
Sallad med Parmaskinka, bulgur, ruccola och yoghurtdressing.
Vi ska ju visserligen vistas ca 100 mil från de mest oroliga platserna, men det känns ju inte helt lugnt... Att de är ute efter Britter och Amerikaner känns ju inte heller bra när man vet att Wilmer går på "American International School" där säkerheten enl. Anna är = NOLL. Lillgubben är hemma från skolan idag och imorgon i väntan på något besked från skolledningen.

Chennai har visst också svämmat över efter tidernas monsunregn och det verkar fortsätta. (Det känns iofs som en baggis i jämförelse med nedan nämda terrorattacker, även om det väldigt gärna får sluta regna tills vi kommer).
Igår var Anna och deras chaufför Chandran ute på en liten tur när de körde förbi en man som stod med vatten upp till låren. Chandrans kommentar var -Much rain, madam.

Hotellet stormas av kommandosoldater

Orolig förmiddag. Alla stora tidningar och nyhetskanaler toppas av:
Terrordåd i Mombay


Sent på onsdagskvällen, svensk tid, slog en grupp terrorister till i indiska Bombay. De är beväpnade med automatvapen och handgranater. Enligt indisk polis har 101 personer dödats i attacken och ytterligare flera hundra är skadade.– De senaste uppgifterna är att mellan sex och nio utlänningar hittats döda. Vi har inga uppgifter om att några av de döda eller skadade är svenskar, säger Anders Sjöberg från svenska ambassaden.Enligt uppgifter till Dagbladet.no är en norsk man bland de skadade. Norska UD har inte bekräftat uppgiften.En militär insatsstyrka bekämpar terrorister på hotellen Oberoi och Taj Mahal och ett sjukhus i staden.Tolv polismän och en sent på onsdagskvällen, svensk tid, slog en grupp terrorister till i indiska Bombay. De är beväpnade med automatvapen och handgranater.Enligt indisk polis har 101 personer dödats i attacken och ytterligare flera hundra är skadade.– De senaste uppgifterna är att mellan sex och nio utlänningar hittats döda. Vi har inga uppgifter om att några av de döda eller skadade är svenskar, säger Anders Sjöberg från svenska ambassaden.Enligt uppgifter till Dagbladet.no är en norsk man bland de skadade. Norska UD har inte bekräftat uppgiften.En militär insatsstyrka bekämpar terrorister på hotellen Oberoi och Taj Mahal och ett sjukhus i staden.Tolv polismän och en soldat har dödats i striderna. Fyra terrorister är dödade och minst nio har gripits.Just nu går söker soldater igenom hotell Taj Mahal rum för rum för att säkra byggnaden. De har inte hittat någon som hålls som gisslan men flera personer som ligger döda i rummen.oldat har dödats i striderna. Fyra terrorister är dödade och minst nio har gripits.Just nu går söker soldater igenom hotell Taj Mahal rum för rum för att säkra byggnaden. De har inte hittat någon som hålls som gisslan men flera personer som ligger döda i rummen.

onsdag, november 26

Nu ska jag och Magnus ta ett glas vin. Ska bara snabbt hoppa in i duschen först. Sitter här och luktar häst. Jag kom från stallet för en stund sedan. Har ridit Casse idag och det gick jättebra. Imorgon är det torsdag och jag ska ut med mina gamla arbetskamrater. Ingen ridning imorgon alltså. Det är faktiskt inte hela världen (vi har teori). Istället fröjdar jag mig på Casinot med god mat och kanske lite spel.
Sov gott alla som jag känner.
Lilla S slurpar i sig sin välling (som för övrigt är det enda hon äter numer).
Så här fin blev Lilla M i sina nya kängor.
En julgran
Vad gör man inte för sina små? Maja är helnöjd. Hon tycker att den är superfin. Tyvärr kan jag inte hålla med. Jag har ju så jobbigt med saker som "stör" i allt det vita stilrena...
Tänk er själv en riktig tingeltangelgran hemma hos oss. Konstgjord är den också. Men nu står den där inne hos Lilla M och lyser så fint i vintermörkret. Huvudsaken att hon är nöjd.

tisdag, november 25

Här tänkte vi fira jul!



Fina bilder från Temple Bay, Indien.
Majas kompis Amelie ringde när vi satt och åt middag. Hon ville att Maja skulle komma över och äta deras nybakade papparkakor och leka en stund. Maja var inte sen att tacka ja till den inbjudan. När vi kom hem vart det snabbt ner i sängen med bok; Pettsson & Findus. Signe hade fortfarande lite feber ikväll. Vi får se hur hon mår i morgon. Är hon inte bra blir det inget dagis imorgon heller. Hon var riktigt tjurig när hon skulle lägga sig också. Kanske har hon ont någonstans? Jag håller tummarna för att vi avverkar alla sjukdomar nu innan vi åker till Indien. Jag vill inte att någon av oss ska vara krasslig när det bär iväg. Jag snörvlar också som en galning. Har fått sår under näsan pga alla snytningar. Nu ska jag snabbt ner i sängen. Kanske är både jag och Signe hemma och är sjuklingar imorgon.

På bättringsvägen

Signe är på bättringsvägen. Hon hade ingen feber imorse när hon vaknade. Så skönt...
Vi är i alla fall hemma idag, men det märks att hon är mycket piggare. Just nu är det vattenlek - ösa & hälla som gäller inne på toaletten.

måndag, november 24

Nya skor

Maja har fått jättefina skor av mormor idag. Tuffa små kängor med snörning. Nu slipper hon klampa omkring i Kuoma-kängorna så fort hon ska utanför dörren.


Sjukling

Ingen bild på vår lilla sjukling. Hon är fortfarande febrig, men nu sover hon gott. Somnade inte förrän 21:00, så jag hoppas att hon och jag får lite sovmorgon i morgon bitti. Jag blir hemma i morgon förmiddag, så kommer mamma och byter av mig när jag måste ner på jobbet för att vara med på en utbildning samt ha utvecklingssamtal med chefen.

Idag blev det klart med min Föräldraledighet deltid. From 12/1-09 är jag ledig varje måndag samt slutar tidigare (14:30) varannan torsdag o fredag. Skönt!

Nu väntar sängen på mig. Måste ta med mig dokumentation inför samtalet imorgon. Det var en massa upgifter man skulle tycka till om och fylla i.

God natt!
Zzzzzzzzzz..............

Tävlingar

Nu har jag länkat till alla tävlingar jag har hittat den senaste tiden. Många pratar om att det är så lätt att vinna. Hmmm...vi får väl se.

Lunchblogg

Vikt: 66 kg (-6 to go). Man kan välja på att vara tjock och ha roligt eller vara smal och ha tråkigt.
Väder: Snöstorm light
Status familj: Maja på dagis & Signe är hemma med Magnus med 39 graders feber.
I lunchlådan: Soppa med zuccina, paprika, potatis, vitlök, kyckling och "karry-karry".

söndag, november 23

Bonusbilder

Superfina bilder på våra älsklingar. Foto: farmor och farfar.

Lilla S posar i farmors och farfars hallsoffa. Vad månne bliva?

Lilla M på picknick vid Ljungan tidigare i höst. Smaskens med grillkorv och O`boy.

Söndagsbowling

Kl 15:00 gick starten för söndagsbowlingen.
Vi som var med: Farmor Karina, Farfar Dan, Mathias, Angen, Milia, Magnus, Maja & Cajsa.





...stilarna varierar...


...och vinnarna är...


Själv var jag mest intresserad av maten efteråt. Fajita Pita med en massa go´gegga!



För att inte tala om glassen!
Alla mätta, belåtna och glada.
Tack så mycket farmor o farfar!
Efter middagen for vi och hämtade Lilla S som fick vara hos mormor medan vi roade oss. När vi hämtade henne var hon inte alls pigg. Mormor sa att hon hade feber. Nu snusar hon gott i sängen efter en flaska välling med dubbel dos alvedon. Håller tummarna för att hon är piggare i morgon.

Frukostbuffé

Började morgonen med smoothi gjord på hallon och vaniljyoghurt, äggröra och te. Smaskens! Signe hade riktig buffé.

Efter frukost var det dags för gymnastikavslutning. Maja är med i Jaktfalkens gymnastikklubb och idag var det sista gången för den här terminen. Det blev inte så mycket träning. Vi lekte, busade och fikade. Sjävklart blev det prisutdelning, med diplom, medalj och present.




Nu har vi precis avklarat lunchen, tunnpannkakor med sylt och glass och om en stund ska vi ner på stan och Bowla (Bobla som Maja säger) med farmor, farfar, Angen, Mathias och Milia. Ev. ska Signe få vara med mormor.

lördag, november 22

Pluttarna sover sött i sina sängar, jag har haft pyjamas sen kl 17:30. Nu börjar dansbandskampen. Jo, det är sant - vi ser det varje lördag. Jag ringer till och med och röstar.
Heja Larz Krizterz!
Lilla S gillar potatisskruvar. Finns det i Indien? Korv och vitlöksbröd går också bra, annars är det ganska torftigt på hennes meny. Vi tackar även Gud för välling...
Maja har inhandlat hörlurar till sin bärbara DVD. Nu är hon resklar!
Dagens middag: Rotsakspytt med chevré (har blivit våran paradrätt), med grillad fläskfilé och vitlöksbröd. Självklart drack vi ett gott rött vin till. Skål!


Härlig lördag

Började dagen med god frukost. Smoothi med hallon, grovt bröd med lufttorkad skinka och en stor kopp kaffe. Efter frukost gick vi på prommis till Grodtjärn. Med trötta barn i pulka gick vi hem och lagade lunch. Standard - spagetti med falukorv. Vi tackar Gud för korv!

Klockan 12:30 var det dags för mig att åka till stallet, så Pluttarna och Magnus skjutsade mig. Jag hämtade in Casse, mockade och gjorde i ordning hans mat innan det var dags att åka i väg till Klubben. Annette och Mathilda kom och hjälpte mig med lastningen och sen bar det iväg.
Jag lyssnar mycket noggrant...
Lektionen med Jessika var jätterolig. Duktig tjej. Jag lärde mig en hel del. Jag vill främst lära mig att rida Casse så bra som möjligt och det gick betydligt bättre idag än vad det gjort tidigare. Mathilda var nöjd och det kändes bra.
Magnus och pluttarna kom och tittade efter deras shopping i Birsta. De filmade en liten snutt och tog några foton. De hade köpt två STORA resväskor som vi ska packa i när vi far till Indien, eller Indialand som Maja säger.