onsdag, december 31

Gott nytt år önskar vi på Mårtensbacken!
Passar på att lägga ut några absoluta favoritbilder från vår drömsemester hos Anna, Fredrik & Wilmer. Vi saknar er redan, så det värker i hjärtat.
Oj, vi är inställda på Indisk tid. M & S somnade vid 20:00 igår kväll o så klart var vi nästan säkra på att de skulle sova till 07:00, men redan 03:45 kom den första och sa; nu kliver vi upp. Jag vill se på film. Inte mycket att göra. På med Saltkråkan bara! 04:30 vaknade nästa, 05:30 var frukosten uppäten och den var god. Kanske svårt att förstå för alla er som ätit julskinka & senap i två veckor, men för oss var det himelskt.

Nu är det väl snart dags för förmiddagsluren. Lilla S har pysslat oavbrutet sen hon klev upp. Vi ser henne svepa förbi i sina älskade vinterskor. Ni som sett henne, vet precis hur det ser ut *skratt*. Vi får nog ge det några dagar innan vi är tillbaka på svensk tid igen. Hmmm...undra hur många fler än farmor & farfar som skålar och ringer in det nya året i natt?

tisdag, december 30

Hemma


Nu är vi snart hemma efter ett dygns resa. Pluttarna är exemplariska, men väldigt trötta. Resan har gått bra.



måndag, december 29

Idag gick Anna, Fredrik & pappa till fiskhandlaren och handlade middag. Fisken såg ut som någon typ av haj, fast det var en art av makrill. Alla tyckte det var bra att vi nte hade sett affären, eller hålet i väggen. Det är ju inte som att gå på ICA Maxi i Birsta och handla precis.

DSC00133 DSC00132

Fisken var kanongod. Vi stekte den i stekpanna & jag gjorde fried rice till. Mmmmm...

Bollywod

Carro! Vi har köpt sex st Bollywodfilmer. Yuippi! Jag vet ju knappt vad det är, men Magnus & Fredrik for på Spencer Plaza och köpte några klassiker. Jag lovar att ta med dem på jobbet den 7:e. Snart se vi! Kram från oss!

081228 (117)

Idag har vi haft en sista härlig dag vid poolen. Maja har blivit som en fisk i vattnet och är inte rädd för någonting. Hmm...undra hur mycket poolvatten hon sväljer på en dag? Jag har försök få några sista solstrålar på min bleka kropp, men inte har det blivit mycket. Barnen skall passas i skuggan, lunch skall lagas och ätas inne eftersom det är så varmt. Mat skall inhandlas från en airconditionkall bil och det tar ju typ halva dagen. Så hinner vi sola ett par timmar per dag, är vi jätteglada. Nu är vi inte så glada för nu är det verkligen nedräkning. Om fyra timmar lämnar vi Greyshott, antagligen för gott...snyft.

08 03408 035  08 041

söndag, december 28

Sorgligt...

I morgonkväll ska vi åka hem efter drygt två veckor här i Indien. Vi har haft en underbar tid och vi är otroligt tacksamma för allt vi fått uppleva. Jag var orolig innan vi for. Att dra iväg från trygga Mårtensbacken med Maja 4 och Signe 1, 5 år var riktigt läskigt för en igelkott som jag, men med facit i hand har allt gått så bra och vi har haft supermysigt. Saken blev inte bättre av alla oroligheter mellan Pakistan och Indien och vad vi har läst i tidningen har oroligheterna fortsatt, fast inte lika handgripligen.

Sista kvällen med gänget och imorgon ska vi bara mysa vid poolen innan massagen och middag. Klockan 22:00 skjutsar Chandran oss till flygplatsen. Eftersom det är helg kommer det vara väldigt mycket folk där, så vår plan är att vara ute i väldigt god tid. Planet skall lyfta 01:50. Zzzzzzzz..... Om allt går som det ska kommer vi till Sundsvall C klockan 17:50 tisdag kväll. Sov gott! Kram från oss!

Brunch på "The Park"

Idag har vi åkt igenom hela stan ungefär fyra gånger. Vi satt i bilen mellan klockan 10:30 0ch 13:30. (Signe var trött och sov skönt i nästan två timmar. Tur). Det kanske säger lite om hur lång tid det tar att förflytta sig i den här stan. Det krävs planering, tid och tålamod. Först for vi till "kuddbutiken" som var stängd. Sen till armbandsbutiken som också var stängd...ut till Chennai Beach som är näst störst i hela världen. Chandran, vår chaufför tyckte inte det var en bra idé att släppa ut barnen ur bilen. Anna & Fredrik har aldrig varit här och badat då det är allmänt kännt att detta även är en av Asiens största toaletter. De fattiga Chennaiborna både kissar, bajsar, tvättar & lagar mat här. Vi for vidare till hamnen som är en av de största i Asien.

08 019 08 020

08 021 08 022

Hamnen.

08 023 08 024

Efter några timmar i bilen och lite shopping var vi verkligen sugna på lunch trots att Wilmer höll vårt humör uppe med underbara funderingar och kommentarer. Vi hade långa diskussioner om att leva i Indien och avslutningsvis efter ganska lång tystnad, säger Wilmer: Hörrni...Indien är ett land i "baktiden". Helt underbar kommentar. Han vet inte hur rätt han har!

Anna & Fredrik hade bokat in oss på brunch på "The Park". Ett fin-fint hotell i centrala Chennai. Här fick vi äta buffé och dricka champangne tills det stod ut genom öronen och det gjorde det när vi for hem. Pizzabudet ringde förresten precis på dörren för Wilmer är hungrig...nån annan som är sugen? Not!

08 028

Mamma, Magnus, pappa & Anna skålar i god champagne.

08 061 08 065

Ballongerrna var till barnen... Ninne gillade gräddtårtan bäst!

08 06308 072

Helnöjda tjejer efter en god brunch!

08 087

Maja & Fredrik i receptionen. Maja tyckte att Fredrik hade superfina byxor. Rosa! Magnus & Signe är mätta i magen efter lax, sushi, oxfilé, pasta, ost, paté, gräddtårta & glass.

08 142 08 124

08 133 08 12808 136

Mamma & jag har bokat in massage på "The Park" imorgon. Känns lyxigt och ska bli så skönt!

lördag, december 27

Tillbaka i Chennai

Nu är vi tillbaka i Chennai efter en underbar vecka på Temple Bay Resort, Mamallapuram. Det är både tråkigt, men också ganska skönt att åka "hem". Hoppas att ni alla haft en underbar jul. Det har vi! Nu har Anna, pappa och jag precis varit ute och handlat mat och genast tog all ork slut... Det vore omöjligt att beskriva, men tänk er att vi ska ha kycklingklubbor. Då åker vi till ena sidan av stan och handlar det av en gubbe som har fyra frysdiskar med kött och kyckling i sin butik. Sen ska vi ha grönsaker och då åker vi till grönsakshandlaren på andra sidan av stan, fast "sorry Madame" today no potatos. Sist, men inte minst åker vi till "affären" eftersom vi behöver lite smör, yoghurt och coca cola. Där blir vi kvar i ca 1 timme, fast affären är lika stor som Pressbyrån i Sundsvall. Det slutar med att Anna handgripligen tar tag i en av kassörskorna och skriker så att spott och svett flyger för hon vill gärna betala varorna kontant eftersom deras kortmaskin gått sönder, men får till svar..."sorry Madame" we have to fix this now. Please wait. Annas tålamod är slut. Vi är lika förundrade nu som när vi kom för 10 dagar sedan. Vi lägger ut bilder från Temple Bay (lite försenat) och drömmer oss redan tillbaka. Håll till godo!

Lunch vid poolen.

08 296

Maja simmar som en fisk (på djupa i poolen).

08 315

Ninne njuter i poolen

08 306

Julafton med paketöppning och knäck. Mamma hade tagit med en hel låda ifrån Sverige.

08 388 08 374

Indisk julfest. Så fint!

08 391 08 396

I väntan på festen... 30 grader varm och lätt havsbris.

08 412 08 417

Varje eftermiddag när vi var trötta på poolen och barnen lite uttråkade, tog vi vårt pick & pack och drog ner på stranden. Maja & Wilmer bygger sandslott och Ninne springer, leker, gräver och myser.

08 449 08 448

Liten stackars försäljare tyckte att det var mycket roligare att leka med Maja än att sälja halsband till turister.

08 434 08 440

Cajsa, Ninne & Magnus har satt sina fotspår i Indien. (Maja hade inte tid i byggandet).

08 462

Vår stuga med fin altan med gungstolar och gunga. Här satt vi och myste många eftermiddagar och kvällar.

08 473

Vi hade både dusch inne och dusch & badkar ute. Hur mysigt som helst!

08 482 08 110

Precis utanför dörren hade vi stranden. Varje dag tog vi en tur och skulle vi in till byn (Mamallapuram) kunde man också ta strandvägen. Promenad på 5 minuter så var vi framme. På vägen kunde vi se både det ena...

08 48608 485

...och det andra.

08 546 08 548