tisdag, mars 31

Jaktstugan i snöstorm

Idag sken solen när vi vaknade. Härligt! Vi planerade för en tur till Timmerkojan. Magnus skyndade ner till uthyrningen för att hyra en pulka till Lilla S och jag packade ryggsäckarna med gott fika. Efter skidskolan drog vi iväg. Väl framme vid vesselstationen konstaterades att ingen vessla kunde skjuta oss upp på fjället eftersom den hade gått sönder. In med alla grejor i bilen igen och iväg till andra vesselstationen. Vi bestämde oss för att ta Jaktstugan istället. Farmor, Mormor, Lilla M, Lilla S & jag packade in oss i vesslan. Magnus & Morfar tolkade. Farfar låg hemma i sängen med krassligt mage. Tyvärr blev vädret sämre och sämre ju längre upp på fjället vi kom och väl framme var det enda rätta att stänga in oss i värmestugan. Vi åt gott fika och sen bar det av ner för fjället. Trots blåst & snö var det en supermysig tur. Nu somnar vi snart skönt i stugan innan vi vaknar upp till en ny dag…

P3310652 P3300646

måndag, mars 30

Första dagen

Imorse gick startskottet för skidskolan. Lilla M kämpade tappert som vanligt & var superduktig. Hon har verkligen gjort framsteg sedan ifjol. Längre fram i veckan drar vi ut i pisterna tillsammans. Nu ropar de från bastun! Beställning av en öl och en saft. Det lät mysigt. Jag tror att jag måste springa dit, bums!

P3300623P3300624 P3300625

P3300630

lördag, mars 28

Lämnar Indien för gott?

Syster ringde precis. Nu är det bara ett par timmar kvar tills planet lyfter mot Europa & Amsterdam. De åker med samma flight som vi åkte hem med efter jul. Antagligen inte samma känsla i hjärtat... Vi lämnade ett land som vi inte riktigt var färdiga med, ett land som vi gärna skulle stannat lite längre i, ett land som alltid ger känslor, bra & dåliga. De lämnar ett hem & en massa underbara vänner. Vi håller tummarna för att allt går bra. Vi längtar efter er & skall ta hand om er när ni kommer hem - 100 mil bort som ni är.

Lilla M & Lilla S är klar för fjällen! Synd att ni inte kan följa med, men vi hoppas att vi ses snart. Kram från oss.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kusin

Provade samma sak på lilla kusin som kom på efterlängtat besök idag! Det är kul när du kommer. Vi ses snart igen!

Nu m å s t e jag börja packa. Bilen går 12:00 imorgon och innan det ska vi hinna packa in allt i bilen, åka på gymnastikavslutning med Lilla M & hämta skidor i Timrå. Känn ingen stress.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hinner inte med

Som jag sagt flera gånger tidigare hinner jag inte med mina intressen i den utsträckning jag skulle vilja. Hästen tar den tid jag har över och sen finns inte fler timmar på dygnet. Tyvärr. Idag har jag i alla fall suttit och gått igenom (nästan) allt jag inte hunnit med på Photoshopkursen. Provade att lägga till en ram och resultatet blev ju ganska fint! Jag kommer igen, men det har varit lite mycket på sista tiden. Nu får vi i alla fall en välbehövlig semester i fjällvärlden och jag hoppas att den skall stärka hela vår familj. Såklart kommer jag blogga i veckan. Var beredd på vinterbilder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

torsdag, mars 26

Hoppning

Hua...vi har hoppning ikväll! Vilken tur att jag bestämde mig för att ta med Casse. Han känns trygg! Hoppar ju lätt 1,20 med Matilda på ryggen och vi kommer ju knappt upp till 80 cm. Barnlek för honom. Håll tummarna för mig. Kvällen kommer att bli sen. Imorgon är det fredag! Tjooohoooo!!!

3 dagar kvar...

onsdag, mars 25

Livet i Sundsvall - livet i Indien

Ja, mitt största problem just nu är vilken frisyr jag ska klippa. En snabb titt på systers blogg och det känns som om frisyren inte spelar så stor roll. Inte går det någon större nöd på dem heller, men ändå. Lillgubben har inget hem & gör matteläxan i hotellobbyn. Tur att han har två underbara föräldrar i alla fall.

Frissan

Hej o hå vad tiden går...Nu var det dags igen. 3 timmar kvar och jag vet inte vad jag ska göra med håret. Såklart blir det nya slingor, men sen vet jag banne mig inte vad som händer... Är lite sugen på en lugg, men funkar det när man har en panna som är ca 4 cm hög? Alltså Charlotte Perrelli och jag påminner inte om varandra (och ganska glad är jag för det. Faktiskt utan minsta uns av avundsjuka i rösten). Hennes smartast drag var förresten när hon klippte lugg för att dölja sin panna, men hur blir det på mig...Dölja nåt som inte finns från början liksom. Ikväll vi 20:00 vet vi. Jag tror knappast att det kommer någon bild.

tisdag, mars 24

Älskar alla Leila?

Jag tror att jag måste göra ett nytt försök med filmjölkslimpa och den här gången ska jag prova Leilas recept. Mitt senaste försök blev inte så lyckat, fast mannen i huset äter och ser glad ut.

Leilas turbosnabba filmjölkslimpa


Ladda ner receptet
1 bröd
Min snabba filmjölkslimpa har blivit en riktig favorit hos alla mina vänner. Detta är ett recept där jag brukar variera mig ganska friskt. Ibland blir det med nötter i som mandel, valnötter eller pekannötter. Andra gånger blir det med rårörda lingon eller torkad frukt. Enklare bakpulverbröd får man leta efter.

4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrö
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
Havregyn

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.

måndag, mars 23

Ridtur i snö

Skulle det inte bli vår? Precis när den hade bestämt sig kom vintern till Sundsvall igen. Det har snöat hela dagen med några timmars uppehåll. Jag och pluttarna har mest ägnat oss åt inneaktiviteter idag och vårt besök på Drakborgen var faktiskt trevligt. Jag kommer att ha träningsvärk i morgon. Lilla M såg fram emot kören och direkt efter den stack jag till stallet. Casse & jag skrittade över 1 timme i mysigt snöväder. Imorgon är det jobb som gäller och vi startar nedräkning mot semester i Vemdalen. Där kan det förretsen gärna få snöa hela veckan lång, sen kommer solen att titta fram lagom tills vi spänner på oss skidorna och drar uppåt fjället. Det har vi bestämt. Håller tummarna för fint vårfjällväder.

Och vinnaren är…

blandat 017 blandat 018

Vinnaren drogs av Lilla M efter mycket noggrann utförd blandning i skålen.

blandat 020

Tävlingen är avslutad och vi säger STORT grattis till Viktoria A, Carpe Diem. Du är den lyckliga vinnaren av de supersöta tofflorna! Hör av dig till mig på mail så fort du kan, så får du din vinst!

bellio bild

ny 1 PirumLogoPMS368payoff

Jag passar samtidigt på att påminna er om att Pirum Parum firar 1-års jubileum denna vecka med massor av fina erbjudanden i butiken.

söndag, mars 22

Kor & höns

Idag har vi spenderat nästan hela dagen i Parteboda, några mil öster om Ånge. Lilla S har äntligen fått se kor, tjurar, hönor & hund L I V E, levandes livets glada dagar. Vi premiärgrillade och det blev ju riktigt bra efter några timmar…Tur att vi inte är av den stressiga eller hungriga typen. Tack S & J för en mysig dag! Pluttarna sov innan vi kommit ut på E14. Mannen i huset blåste på före mig. Han skulle ju nämligen köra ner en ny Audi A6 som J & S haft som provbil över helgen. Jag skymtade bakljusen på honom hela vägen. Han var sur när han var tvungen att lämna ifrån sig nyckeln på Berners och sätta sig i våra SAAB igen. Jävla skrammel, ingenting under gasen, Audi – det är kvalitet det, osv, osv. Lite muntrare blev han när vi mötte hans mor & far här hemma. De hade köpt en ny bilstol till Lilla M. Tack så mycket! Det var välbehövligt. Nu sprakar brasan och det blir nog lite mys i soffan till Beck innan vi säger god natt.

images1mages forsta_1

Sista dagen. Vinnaren presenteras imorgon!

ny 1 PirumLogoPMS368payoff

Nu har ni chans att vinna ett par fina ekologiska tofflor från Pirum Parum.

bellio bild

Det enda ni behöver göra för att vara med i tävlingen är att skriva en kommentar till detta inlägg och länka till min blogg. (Låna gärna bilden ovan). Om du inte har någon blogg, mailar du två vänner och tipsar dem om tävlingen här på bloggen. Vinnaren får välja ett par tofflor ur Pirum Parums Bellio-sortiment. Tofflorna tillverkas av ekologiskt läder i strl. 18-19 till 26-27. Tävlingen pågår tom 22/3. Vinnaren meddelas per mail så glöm inte att ange din mailadress.

Lycka till!

fredag, mars 20

Fredagsmenyn

Ikväll bjöds det på anitpasti till förrätt & en foliebakad lax till varmrätt. Jo, ni ser rätt. Det är två s t o r a smörklickar uppe på alltihopa. Det blir så gott så! Såklart serverades gott vin till det och vi kunde äta i lugn och ro. Pluttarna sover hos farmor & farfar. När jag tänker efter är det väldigt tyst & stilla…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bra påhitt

Sen den dagen jag började använda plastduk på matbordet går det inte att vara utan. Nu har jag bytt ut den gamla efter ett halvt års slitage. Det är ungefär vad dem tål i vår familj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Optimusloppet

För några dagar sedan gick Optimusloppet av stapeln. Vår Lilla M var laddad. När nästan alla andra åkte ett eller två varv slog hon till med fyra! Hon har bokstavligt talat kört sönder sina skidor i år. När jag frågade hur det gick och vem som vann (kanske opsykologiskt att fråga en 4-åring om det) var hon väldigt noga med att poängtera att det var ett lopp och ingen tävling. I ett lopp är det ingen som vinner, mamma!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

onsdag, mars 18

Vi längtar efter dig

Fint foto på vår älskade W. Jag har passat på att tränat Photoshop på bilden. Fyra olika alternativ. De två sista är med Textures. Jag ger inte upp. Snart börjar jag ny kurs. Längtar!

4wilmer kopia 3wilmer

wilmer1wilmer

Ett paket ligger och väntar

Min beställning från Me & I har äntligen kommit! Ligger på ICA och väntar. Även mina jeans från Nudie har anlänt. Oj, oj...hur ska jag komma i dem då?

091303_166 091106_166 091202_166 091203_166

Apropå tidigare inlägg...

http://www.tv4.se/1.897859/2009/03/17/vinn_en_stadning

Att städa eller inte städa

Visst är det underbart. Som vi har längtat. Men nu kan jag ju inte vara helt till freds med allt damm och annat smått & gott som tinar fram med vårsolen. Visst är det fint med stora ljusinsläpp i alla väderstreck, men om jag kunde släppa pedanthysterin lite lite vore det ack så mycket skojigare. Jag kastas mellan; Det skall alltid vara rent, undanplockat, var sak på sin plats (även barnens leksaker), ingen tvätt i tvättstugan, varken ren eller smutsig och en ständig fräsch ajaxdoft i hela huset OCH; Nu skiter vi i och plockar hela tiden, vi kör på den lite med bohemiska stilen, vi måste acceptera att vi är en barnfamilj och vi dör inte av lite skit i hörnen, katthår är väl inte så farligt, Näe, jag behöver inte vika alla handukar åt samma håll med färgmatchning. Jag tycker att det är väldigt mysigt och hemtrevligt hos dem som inte har ett "skönahem-hem", men jag kan inte förmå mig själv att släppa kontrollen. Har ni något tips? En bekant till mig sa att lösningen är att skaffa ett till barn, för då hinner man inte och måste acceptera att det är så. Med två barn fortsätter man att kämpa och vill att det ska gå, men misslyckas ständigt. Jag måste nog ta mig ett snack med mannen i huset om inte solen slutar att lysa snart...

måndag, mars 16

Plötsligt hör man skott

Väl hemma i Mimmims kök blev det dataspel för hela slanten. Lilla M har fått så bra tålamod med lillasyster. Nu får hon till och med vara med och spela. Tidigare har hon snällt fått sitta på en stol bredvid och tittat på, men nu är det storasysters knä som gäller. Lilla M håller hårt i Lilla S pekfinger och styr över tangenterna, medan hon själv har koll på musen. Volymen skall vara hög & plötsligt hör man skott! Jag som trodde att de spelade Dora.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Norra Berget i spöregn

Vi valde Norra Berget & inte Drakborgen. Promenerade drygt en timme i regn med vagn & pulka. Den varma chokladen smakade riktigt gott vid brasan i värmestugan! På vägen hem åkte jag & Lilla M pulka. Jag vet inte om det var hon eller jag som tyckte det var roligast, men det spelar ingen roll, för det var länge sedan vi skrattade så mycket tillsammans. Lilla S missade hela utflykten. Hon sussade gott i vagnen som vanligt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

söndag, mars 15

Takdropp

Oj vilket fint väder vi haft i helgen. Nu har vi riktiga vårkänslor. Så här mysigt kan det vara att leka hemma på gården när solen skiner och man riktigt hör hur snön smälter! M skottade fram vår altan, så snart kommer stolarna fram. Det skulle sitta fint med några fräknar på näsan. Imorgon har vi ledig måndag. Underbart! Lilla M har röstat på ett besök på Drakborgen. Det är förmodligen ett av de värsta ställen man kan besöka, men vad gör man inte för sina små. Jag har visserligen bara gett stället en enda liten chans, så imorgon bär det nog iväg om vi inte vaknar upp till ännu en strålande dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pensionär

Nu har våra fina affischer fått varsin ram. Jag hade tänkt att vi skulle sätta upp dem på väggen ovanför pianot, men än så länge står de fint lutande mot väggen. Visst kan man ana ett fint hälsningsmeddelande från Anna Ternheim till mig & M.

“Till Cajsa & Magnus från Anna Ternheim”

På pianot ligger notböcker med Bo Kasper & Eva Dalgren. Nu måste jag bara lära mig att spela. Det får bli mitt nästa projekt. Som det känns nu kommer jag ha tid när jag blir pensionär. Dit är det ganska precis 12045 dagar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

fredag, mars 13

Good friends are like stars

You don´t always see them,

but you know they are there

Det var länge sedan jag tittade in på facebook, men ikväll när vi kom hem loggade jag in. Jag hade ett fint meddelande från en av mina bästa vänner. Hon bor i Stockholm och vi ses inte så ofta. Tack så mycket för kortet. Tänker på dig A. Kram.

Vi har haft en mysig kväll med vänner & god mat. Alltid lika trevligt att träffa familjen Wallin. Synd att det är så sällan. Båda små somnade som vanligt i bilen på väg hem. Rutinerade småbarnsföräldrar som vi är hade vi såklart med pyjamas & välling. Allt klart, bara att bära in de små när bilen är parkerad. De sussar snällt vidare trots att vi krånglar av fleecedressar, mössor & tjockesockar. Nu hoppas vi att de sover en stund i morgon bitti. Jag vill inte se Dora Utforskaren kl 05:15 imorgon bitti. Jag vill inte.

Äntligen fredag

Så var det fredag igen. Underbart. Det känns som jag skrivit det förrut. Jag slutar 14:30 idag och då går startskottet!
Hämta pluttar, köpa ny ridbyxor (tack D & K för presentkortet), byta jeansen från Villervalla till Lilla M som var för stora, hämta M på jobbet, åka till familjen Wallin på middag (ska bli gott) och slutligen däcka framför "Så ska det låta". Det var min fredag eftermiddag & kväll.

onsdag, mars 11

Eftermiddagspyssel

De stunder våra små leker tillsammans är så mysiga. Som tur är blir de stunderna fler & längre för varje vecka som går. I dag hade vi en lugn skön eftermiddag. Lilla M & Lilla S ritade, pärlade & diskade tillsammans. Jag är en glad mamma!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ska vi bli grannar?

Nu har ni chansen! Våra närmsta grannar har satt ut sitt hus till försäljning. Tråkigt att de flyttar, men nu hoppas vi på barnfamilj!

20untitleduntitled20

tisdag, mars 10

Leilas Muffins

Våra muffins blev bra! Vi använde detta recept, men bytte ut citronskal & blåbär mot mjölkchoklad. Smaskens!

Fler tips på goda muffins hittar ni här.

800recipes

photo-851

Livet är underbart!

Ryggsäcken är packad & Lilla S är på väg till dagis med ett strålande humör! Jag vågar knappt skriva det, men jag & Lilla M är hemma och har sjukstuga. Det tar visst aldrig slut. Vi ska spendera dagen i soffan & om vi orkar blir det muffinsbak. Tror ni att man kan blanda i hackad mjölkchoklad i smeten? Om blir det bra, får ni se resultatet senare. Ha en bra dag! Det ska Lilla S i alla fall ha!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

måndag, mars 9

Ledig måndag

Skön morgon med smoothi och morgon tv, dvs. Dora utforskaren, Svamp Bob, mm. Vi fick så lov att spendera hela morgonen hemma & inne eftersom vi väntade besök av sotaren idag. Det är så trist när man får hem lappen också står det att han kommer någon gång mellan 10:00–13:00. Det känns som om hela dagen försvinner. Vi hade nog tur. Han dök upp vid 10:30. Efter det skitiga besöket och god lunch promenerade vi ner till Lotta, Leopold och Ludvig. Lilla M åkte såklart sidor dit. Hem var det betydligt värre eftersom det töar i Sundsvall. Vi fick promenera på delvis helt snöfri trottoar. Middag blev supergod soppa (recept nedan) med varma mackor. Ikväll blir det tjejkväll på Mårtensbacken. Pappan i huset ska se slutspelshockey med farfar, så farmor kommer och gör oss lite sällskap. Jag borde sitta framför datorn hela kvällen med, ja gissa vad? Photoshopuppgifter, men ska ta mig en titt på tv tablån istället. Känner att det är mycket behövligt.

Eftersom jag är väldigt dålig på att följa recept till punkt & pricka blir detta “ettungefärrecept”. Jag får mycket inspiration från kokböcker & mattidningar, men följer det sällan slaviskt. Kanske är det därför jag inte är så bra på bakning? Det är ju lite svårare att “höfta” i ett bakrecept.

Gula soppan!

2 palsternackor

2 morötter

2 potatisar

1 gul lök

2 hönsbuljongtärningar

vatten

mjölk eller grädde

salt

peppar

riven muskot (ca 1/2 kryddmått)

gurkmeja (ca 1/2 kryddmått)

Skala & hacka grönsakerna i lite mindre bitar. Täck med vatten, lägg i buljongtärningarna och koka tills grönsakerna är mjuka. Ca 15 min. Mixa allt slätt med någon typ av mixer. Tillsätt gurkmeja, muskot, mjölk eller grädde, salt & peppar.

Jag serverade varma mackor med lufttorkad skinka & stark ost till.

Lycka till!

söndag, mars 8

Kusin vitamin

Efter 90-års kalaset for vi raka vägen ut till Lill-kusin M. Där blev vi bjudna på god middag med vin och massa godis & snacks till efterätt. Lilla M var trött & somnade långt innan Wild Kids som hon längtar till varje helg, men aldrig lyckas se. De små var pigga och busade.

Mars_056 Mars_037

Lilla S älskar Nalle Phu. Övergav honom inte på hela kvällen.

Mars_034 Mars_040

Lilla M höll sig vaken under middagen. De små mumsade godis, ostbågar & skruvar. Hela kostcirkeln!

Mars_023Lillkusin M