måndag, augusti 31

Fint hemma

Nu vill jag knäppa med fingrarna, höra ett litet “poff” och sen vakna upp i en ny, fin värld. Om det ändå var mitt sovrum.

org_add_2_162359

På min önskelista:

Städhjälp

Lite mer pengar

Finn ett fel

Blandat 059

Samma problem

Stannade till hos Mamman i huset och vi har tydligen samma problem. Vi är fläktlösa.

Blandat 088

Vårt kök är ca 5 år gammalt och nu börjar allt gå sönder. För två månader var det micron som slutade att fungera. Ingen “big deal” om man inte som vi, värmer flera liter välling per dygn. Vi måste ha en fungerande micro. Nu är det fläktens tur. Den brann. Befinner sig på lagning i skrivande stund. Nu har micron slutat fungera igen, så den måste tillbaka till reparatören illa kvickt. Dyrt blir det också. Nu är jag sur. På riktigt.

söndag, augusti 30

Vad sa ni nu då?

Ni som “terrar” mig för att jag är en riktig SVT-nörd. Ni kanske också skulle ägna er åt lite mer riktig tv istället för att se all skit på reklamkanalerna. SVT min favoritkanal sopade banan med alla andra tv-kanaler. De tog ALLA priser utom ett i årets “Kristallen”.kristallen_tv_2009

Just nu på SVT, “Solens mat”. Måste skynda så jag inte missar!

tisdag, augusti 25

Kantareller

Trevlig vardagssyssla= rensa kantareller. Jag tror nog att jag steker några med smör, salt och lite vitlök och lägger på ett gott bröd. Det får bli kvällsfika!

Vardagsmiddag

Vad det är skönt att slippa laga vardagsmiddag. Jag har noll, zero, nulo, nolla lust att laga mat efter en lång arbetsdag. Vad får ni, alla mammor där ute er inspiration ifrån. Jag kan inte komma på en enda trevlig vardagsrätt. Vi har fastnat i falukorv, fiskpinnar, köttbullar och blodpudding och det är en enda rörig massa (bokstavligt talat) som inte går att ta sig ur. På helgerna har jag mer lust, tid och inspiration och vi börjar planera maten redan till frukost. Det är skoj att helghandla, det är mys! Tack å´lov har vi snälla vänner som ibland bjuder oss på en enkel middag en helt vanlig tisdag och det är så skönt. Jag tycker faktiskt att köttbullarna och korven smakade bättre än när jag tar dem ur min egen stekpanna. Så tack Malin och tjejerna på T. Vi ses snart igen!

images9631552images47

lördag, augusti 22

Njut av vardagen

Så var den första veckan avklarad. Vi klarade det! Det är verkligen så jag ser på saker just nu, men jag hoppas att det snart känns lite bättre och att vi (jag) kan njuta lite mer av vardagen. Barnen har gått första veckan på sin nya förskola. Montessori. Spännande, men väldigt annorlunda. Just nu känns det lite chockartat, men jag har förhoppning om att det kommer att kännas bättre snart. Jobbet väntar på måndag, men det bli ju inte allt för betungande. En veckas rivstart för att sen vara ledig två sköna veckor till. Vi ska ju hinna med en välbehövlig solsemester i Turkiet. Jag måste få lite sol på min kropp och i mitt sinne för att klara av höst och vinter i mörker och kyla. Kolla gärna in stället vi skall bo på. Jag tycker att det verkar helt ok! Mer än ok faktiskt! Jag ser mig själv i en av de där solstolarna. Halvfet och blek, men blek är jag förhoppningsvis bara ett par dagar. Fetman får jag ta tag i när jag kommer hem.

Side 1 AYTSUSB1086_2 AYTSUSB1088_2 AYTSUSB1128_2 AYTSUSB1130_2 AYTSUSB1131_2 AYTSUSB1138_2 AYTSUSB1139_2

Längtan…

torsdag, augusti 20

Kräftor – det är gott det!

Mathias & Angen mumsar!

Blandat 020

Jag skalar koncentrerat…

Blandat 023

Surströmming funkar oxå, tycker i alla fall Sofia!

Blandat 050

Lilla S & M skalar en kräfta eller delar på en godispåse?

Blandat 037

Melle tyckte det var godast med microvärmd slottsgryta!

Blandat 052

Grattis Lill-kusin!

Grattis till Milia som fyllt två år! Vi firar med tårta & paket.

Blandat 007

Ett litet paket från mormor & morfar!

Blandat 001Blandat 012 Blandat 010

Några av gästerna mumsar!

torsdag, augusti 13

Ulvön

Trots att Lilla S inte är helt kry, bestämde vi oss för att åka som bestämt till Ulvön på utflykt. Först bil till Docksta och sen båt ut till ön. Vi har haft en supermysig dag.

Lilla M, Lilla S, Mimmim & M väntar på båten som skall ta oss ut till Ulvön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bra platser i solen och mycket att titta på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Framme!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hmmm…jag vet inte om jag skulle känna mig helt trygg vid en eventuell brand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Världens finaste sommartjejer!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avslutade dagen med ett glas vitt och kortspel på verandan till Ulvö Hotell. Väl värt ett besök!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

onsdag, augusti 12

Sista semestertrippen

Imorgon tar vi båten till Ulvön.

Håll tummarna för fint väder!

Säljes

Fin Tripp Trapp Stokke.

Hör av er vid intresse!

Jag ligger efter...

Tidigare i sommar.

Middag med farmor & farfar på Sidsjö Trädgårdscafé.

Blandat 1206 Blandat 1197 Blandat 1200 Blandat 1201

God grillbuffé med ett glas rött!

Räkfrossa på Mårtensbacken

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inte det fräschaste att ha Kissekatten på bordet, men hon äter bara sina “kulor” inköpt hos veterinären, så när det vankas räkor håller hon sig framme! Klart katta ska ha lite gott!

Och till efterrätt…

Glass med chokladsås eller chokladsås med glass!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

måndag, augusti 10

Riktiga fans!

Vi kan ju inte påstå att vi är några riktigt Madonnabitna fans, men nog var det en mäktig känsla att stå ca 5-10 meter ifrån henne. M hade fixat biljetter i “Golden Cirkel”. Mäktigt! Hon är riktigt bra! Det här lever vi på ett tag i höstmörkret.

Göteborg 048Göteborg 089 Göteborg 074

Foto: Vi!

Hemma igen!

Hemma igen efter en underbar helg i Göteborg! Konserten med Madonna var absolut VÄRLDSKLASS! Vi har aldrig varit med om något liknande. Vi är förstummade, men bilder kommer.

fredag, augusti 7

Nu drar vi!

Klockan 08.11 imorgon bitti rullar tåget söderut! Jag har vattnat alla blommor, tomater och jordgubbar (som om det gjorde någon skillnad?) Snart vänder vi hemmåt! Förhoppningsvis med en massa shoppingkassar i händerna. Jag vet hur det brukar sluta.
M: älskling, det är bara att köpa något fint. Ta den om du vill ha den!
C: Näe den sitter inte rktigt bra. Jag kan köpa den hemma (eftersom vi ändå bara handlar på H&M).
Det var den shoppingen det! Men det ska bli skönt att komma iväg. Två vuxna människor, tillsammans med samtal, kramar och pussar som räcker till fler än två barn.
M kommer att bli överöst i helgen. Jag saknar dem redan. Mina älsklingar. Vi ska vara tillsammans. För alltid. Jämt. Jag älskar er!

Mot Göteborg

Jag måste snart börja packa väskan inför nästa resa! Mot Göteborg & konsert med Madonna. Bara jag och min kära M. Tänk er känslan när vi sätter oss på tåget. Två vuxna med varsin bok och kaffekopp. Det blir inte många ord utbytta på den resan. Bara lugn och frid!

onsdag, augusti 5

Rundtur

Idag har jag åkt bil runt hela länet. Smala, slingriga vägar ger mig ett sånt fruktansvärt illamående. Jag blir svettig, yr, får huvudvärk och vill kräkas när jag sitter bak OCH tittar på vägen. Jag lovar, jag läste inte så mycket som en rad. Stora lass med lakritsglass + sås och strössel på närmsta stopp efter ca 3 timmar gjode mig till en ännu mer illamående individ. Och väl hemma dukade vi upp massor av nyinköpt rökt och gravad fisk som ligger och jäser i magen tillsammans med lakritsglassen just nu. Jag tror faktiskt att jag mådde bättre i baksätet på bilen även om jag skulle läsa en tjock roman, med pytteliten text. Hallelulja!

Mot Stockholm

Där hann vi med både Gröna Lund och Skansen.

Småland 430

Tyvärr var det inte tisdag, men Lilla M tyckte att det var ok att bara få stå på samma scen som “Lilly o Sossi” gjort.

Sommarbarn

Småland 217

Sekunden innan bänken rasar!

Småland 159Jag och Z skrattar ihjäl oss om en sekund. Vad händer? –Jo, bänken rasar. M & L har precis lagt upp mat och fyllt glasen med rött vin som de för övrigt håller i handen. Då rasar bänken. Jag trodde jag skulle dö, men hann såklart inte hitta kameran innan de kravlat sig upp igen!

Skadeglädjen, den enda sanna glädjen, eller?

Tack för maten!

Småland 156

Pasta och korv, pasta och köttbullar, pasta med grillad kyckling, pasta med ketchup, osv, osv, osv… Här tror jag faktiskt att de fick kokt potatis!

Inte bara sol & bad

Besök i Gränna där vi SÅKLART köpte massor av polkagrisar. Lilla S njuter i vagnen och släppte inte taget på hela dagen!

Småland 102

Vi andra spelade en runda minigolf. Lilla M har tungan rätt i mun. Fin sving!

Småland 138