söndag, november 29

Test!

Min kära M byter dator. Jag måste prova så att det funkar. Vad gör jag annars?

Var är snön?

Här hemma har det shoppats betydligt mer. Det brukar vara M som ber mig hålla i plånboken.

*Ny längdutrustning till Lilla M (hörde att det eventuellt var en förskottsjulklapp från farmor & farfar). Det tackar vi för!

*Slalomutrustning till Mannen i huset

*Slalomutrustning till Lilla M

*Slalomutrustning till mig

Vad äter ni i jul? Vi får leva på havregrynsgröt. Risgryn blir för dyrt. Som lite lagning på de stora hålen i plånboken vann han i alla fall ett säsongskort i Hassela. Inte världens bästa backar, men det blir ju perfekt när vi ska träna med Lilla M som faktiskt är medlem i Sundsvalls Slalomklubb. Hon tränar ihärdigt varje lördag. Inomhus såklart!

vatten 004

Så, var är snön? I Kiruna?

Mot Kungliga Hufvudstaden

170-90%20Uppr_X2_exterior_lagSatte mig på tåget för att besöka Stockholm med min syster som kom med samma färdmedel från Malmö. Vi mötte upp på Centralen och har haft en supermysig lördag i storstan. Trodde på lite shopping, men antar att jag börjar bli riktigt gammal. Jag är som en gubbe som tycker att de spelar för hög musik i butikerna och får ingen shoppinglust över huvud taget. Jag vill helst vänta på en bänk utanför. Jag fick bara med mig en enda liten påse hem och i den var det tröjor till tjejerna. Efter stan myste vi på hotellet med bubbel och surr innan taxin körde oss till Cirkus. Det var dags för Cats.

Cats%20logo1Musikalen som fått fantastiska recensioner väntade. Jag eller vi hade nog ganska höga förväntningarssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss. (Oj klev upp ett ögonblick, men Lilla S satt kvar och ville tydligen skriva sin bokstav!) Jag erkänner att jag höll på att somna tre gånger och att jag inte hängde med i handlingen, trots att de spelade på svenska. Jag gillar inte musikal. Nu vet jag med bestämdhet att jag inte gillar musikal.

onsdag, november 25

På min önskelista

797_look1_62274931

Jag tycker att denna outfit till mor/dotter är så fin. Jag önskar mig. Du hittar kläderna på H&M.

tisdag, november 24

Första klappen

Vilken tur att jag har en sambo som gillar att förbereda saker och vara ute i god tid. Första klappen inhandlad till Lilla S. Jag tror hon blir glad!

44368800_144369100_1 44369000_1

Snart

När jag ändå bara går hemma och är tyst, kunde jag kanske passa på att fixa lite inför advent – med betoning på lite. Jag gillar det här konceptet på adventsljustake. Undra om man kan hitta siffrorna i någon butik på nära håll?

adventsljus_sida_1083

I ett svagt ögonblick kom jag på att jag skulle fixa en paketkalender till Lilla S och Lilla M också, men fatta – det blir ju 48 paket! Tanken är död. De får hålla till godo med tv kalender och chokladkalender. Very, very bad mom.

14-nov-2009-024_61026724

Gulligt, men ack så mycket jobb och pengar.

Bilderna lånade från dekorativ.se och Gizmolinas.

måndag, november 23

Host, host

Efter en och en halv vecka med riktigt äcklig gammelgubbehosta tog jag mig iväg till vårdcentralen. Blev förvånad över att ens komma fram på telefon och få lämna mitt nummer med löfte om att bli uppringd senare under dagen. De ringde. Fixade en tid 30 min senare, trots att jag först fått en lektion om att hosta - INTE GÅR ATT BOTA, så det så. Sköterskan tyckte att jag kunde stanna där jag var och tröstade mig med att hostan brukar gå över efter sisådär fyra till fem veckor. Men hallå! Jag har ett jobb där jag pratar med väldigt många viktiga kunder under dagarna. Min röst är mitt viktigaste verktyg liksom. Jag kan inte vara tyst, inte sjuksriva mig i fyra, fem veckor och hoppas att det år över. Väl framme med två små, varma i vinterkläder och elektriskt hår, lyssnade farbror doktorn på mina lungor. De lät ok. Han trodde att jag fått en luftrörskatarr. Magkatarr har jag haft många gånger, men luftrörskatarr? Två blodprov senare vandrade vi ut i mörkret med sjukskrivning en vecka - minst. Så kan det bli.

Jag försöker hänga med, men kan bara hålla med…

Twilight

Bästa Caroline

Hon var faktiskt bättre än väntat. Jag blir glad av att både höra och se henne.

söndag, november 22

Ny soffa?

Om 15 minuter kommer det en ny soffa. Jag har ju inte bestämt mig riktgt ännu.

Ikväll

Öppna späll, fullt ös. Otyglad energi. Rakryggad. Ärlig. Spontan. Det är Caroline af Ugglas. Ikväll ser jag och M henne på Tonhallen i Sundsvall. Längtar. Nu ska vi på med kläder och bege oss ut i höstrusket. Lilla M har ingen lust, men jag tänkte muta henne med en termos varm choklad och en påse kanelbullar.

digipack_album

Lyssna på denna. Duett med Tommy Nilsson. Ikväll sjöng hon den med sin man Heintz. Så bra…

lördag, november 21

Vänner

Blandat 416

Vad vore livet utan?

Underbara fredag

Hur skönt är det att komma hem till ett dukat bord? Helt underbart om du frågar mig. Jag är liksom inte så bortskämd med just det. Idag visade sig dock min sambo från sin allra bästa sida. Vad sägs om den här fredagsmiddagen? Vi hade även ljummen grillad kyckling och vitlöksbröd.

Blandat 406Blandat 408 Blandat 409

fredag, november 20

onsdag, november 18

Som Pippi

Blandat 402

Min lilla Älsklings-Ninne på väg till dagis imorse. Håret växer och växer och hon vill ha flätor som Pippi. Inga problem med den kallufsen. Jag klippte luggen på henne ikväll, men med dåligt resultat. Det är ju så svårt att få det fint. Just nu har hon en skärm i pannan. Måste boka tid hos frissan - igen.

Blandat 400

Mera deg

Jag gillar också deg, men de gånger jag snor ihop en måste det resultera i något gott. Två olika sorters bröd blev det den här gången. Recepten hämtade från Leila. Ja, jag vet att jag sagt att jag varit trött på henne, men hon har bra recept. Jag vill bara inte se när hon står i sitt underbara, sjönära, fint inredda växthus, när solen skiner och träekan ligger fint parkerad intill bryggan ett fåtal meter därifrån och hon mäter upp alla ingredienser från underbara små skålar och jag själv står med ett decilitermått från IKEA och mäter direkt ut påsen.

1. Jättegod Sirapslimpa

2611670134

2. Filmjölkslimpa (min favorit). I detta recept tog jag bort fikon och la till valnötter.

4034293446

Blandat 397 Blandat 396

Väntar på en skjuts in i ugnen!

Deg

Lilla M gillar att göra deg. Mjöl, vatten, kakao och röd karamellfärg.

Blandat 393 Blandat 392

Blandat 389Blandat 390

tisdag, november 17

Rimmat fläsk

rimmatflask

Lånat ett boktips från min kära syster.

Boksuccén är ett faktum. Missa inte att beställa boken, du också!
Den perfekta julklappen till nära och kära som dessutom gör gott för ALS-forskningen.

Joråsåatt…

Jobba, hämta barn och sambo, maten in i ugnen, ut ur ugnen, hungrig, äta, mätt, fryser, svettas, nyser, hostar, harklar (gemmelgubbehosta), ner i badet, tvätta, skumma, upp ur badet, torka, smörja, pyjamas på, föräldramöte, hämta dator, in, ut, koka te, se inspelat Fagervik, somna, snark. Joråsåatt, jag vet att jag lever. Hur var er eftermiddag?

söndag, november 15

Kliv upp så du kan gå och lägga dig!

Nu ser jag ju maten jag har i ugnen. Tack älskling!
Ps. Lilla S har fortfrande pyjamas. Klockan är 17:38. Är det någon mening att kliva upp för att gå och lägga sig?

Städsöndag

Eftersom vädret är riktigt dåligt har vi bestämt att ta tag i städningen inomhus idag. Våra badrum och köket behöver röjas rejält.

Bildbevis på att vår ugn behöver lite såpa.

Dc76

Lilla M har gått till sin vän A, Lilla S pysslar. Reprisen på Idol visas på TV, Lotta Gray (Vimmelmamman) intervjuas på P4. Livet är lugnt.

787825_366_275

Sen blev det god middag

Blandat 358 Blandat 360 Blandat 382

Pizza och tobleronemousse till efterrätt.

Sminkparty

Blandat 335 Blandat 326 Blandat 332 Blandat 333

M har inget emot att bli stylad i både läppglans och örhängen.

onsdag, november 11

High Heeled Jodhpur

Åååå…kan ingen ge mig 2795 kr så jag kan beställa NU!

product_thumb johd_pur_high_studio

Om du vill köpa ett par går du in här.

Han (med stort H) läser inte bloggen så ofta

Tur det, för idag har jag nominerat honom till Mix Megapols grabbplan och kan inte hålla mig. Jag har inte sagt något till honom, men lägger ut “nyheten” här. Det skulle vara så roligt om han fick åka med. Jag håller tummarna så hårt att de vitnar. Jag skulle ge vad som helst för att få höra och framför allt se hans min när Adam och Anders ringer upp honom och meddelar att han får åka med. Håll tummarna ni med!

Grabbplanet

tisdag, november 10

Längtan

Blandat 317

Vi, Lilla M och jag har gjort en alternativ kalender. För att slippa svara på samma fråga trettiosju gånger per dag. Nu kryssar hon bort en dag varje morgon och ser själv hur många dagar som återstår. Smart va? Håll i hatten. Snart kommer vi med dunder och brak!

Pepparkakor

Jodå, tro det eller ej. Första degen bakad. Nu luktar det så mycket pepparkaka i huset att jag fått huvudvärk. Jag är faktiskt inte så förtjust, varken i degen eller kakorna, men det finns vissa andra som är det. Jag kan tänka mig att det blir “gasigt” under täcket på flera håll ikväll.

Blandat 304 Blandat 307Blandat 308Blandat 322 Blandat 313

Jag vill inte bli blåst!

Ett ögonblick på Mårtensbacken:

Pluttarna springer omkring nakna innan det är dags för dem att natta kudden. Lilla S springer bakom Lilla M med ett sugrör i högsta hugg och blåser på Lilla M. Hon är ganska enträgen och plötsligt utbrister Lilla M: –MEN KAN DU SLUTA, JAG VILL INTE BLI BLÅST!

Som lovat

Pappa kom med en jättefin tårta som lovat. Borde det inte varit jag som bjöd honom, det var ju trots allt farsdag. Han fick i alla fall ett fint paket av mig. En fågelmatare.

Blandat 300

bbimage_birdf_web_10092

Fågelmataren finns på Rummet

måndag, november 9

Kan Heidi så kan…

…väl alla? Eller? Hon har faktiskt FYRA barn. Nu vet jag inte om hon burit, fött och ammat alla, men ändå. Vad tror ni om att ha detta som mål inför beach 2010? Måste man ha en PT, kock, städerska och barnflicka för att lyckas. Jag har i alla fall gått en lång prommis med Lotta ikväll. Någonstans ska man ju börja.

HEIDI-KLUM

En hel dag inomhus

Efter en hel dag inomhus med mina små förkylda älsklingar var det VÄLDIGT skönt att komma ut på en mycket lång och mycket rask prommis med Lotta. Nu ska jag krypa ner och fundera lite till på om vi verkligen gör rätt som vaccinerar Lilla M mot svininfluensan imorgon.

Högskola

Jag har tydligen anmält mig till Högskolestudier våren 2010 och min anmälan är behandlad. Tänk om jag kommer in. Undra vad jag sökte?

söndag, november 8

Pappadagen

Blandat 299

Lilla M och Lilla S har såklart firat sin pappa idag. I paketet låg denna söta sten som Lilla M fixat alldeles själv (med lite hjälp av mormor). Som far kan man väl inte bli annat än glad! Frukost i sängen med smörgåsar fullproppade av tårtljus fick han också. Min pappa ska också få paket idag. Han har lovat att dyka upp med tårta.

Blandat 292

Frukost

Kan hända att det är det bästa målet på hela dagen. Att man dessutom kan äta den i lugn och ro, med en stor kopp te och tidningen är ett stort plus! Nu är jag mätt och belåten. Nu väntar promenad i rusket med mina små älsklingar.

Blandat 297

Äggröra med lufttorkad skinka och ruccola.

lördag, november 7

Frida Liv Hansén

Idag har vi varit på besök i Parteboda. Äntligen har vi träffat vår nya familjemedlem. Frida Liv Hansén. Så söt! M höll också i henne så han skulle få in känslan igen. Bearbetningen börjar redan ikväll ;-)

Vi hade såklart med oss presenter till den nya sötnosen, men i samma stund som vi lämnade fram dem kom Elsa med två STORA paket fint inslagna med rosa papper och rosetter. Ett till Lilla M och ett till henne själv. Jag frågade vad det var och varför hon hade paket till henne och Lilla M och nämde något om att det kanske blev lite orättvist när det bara var den lilla som fick presenter. Det tyckte inte Elsa spelade någon roll.

- Då köper man bara en present till sig själv och sin kompis. Man måste ju få trösta sig själv ibland. Eller hur? - var hennes svar på den frågan.

Blandat 274 Blandat 276 Blandat 277 Blandat 278