söndag, februari 21

SJ, SJ gamle vän...

Skickade iväg Lilla M och mormor på vinst och förlust i morse klockan 08:08. Att sätta sig på tåget och tro att man ska nå Malmö det närmsta dygnet verkat vara en utopi...Kan hända att jag förbrukat min mammarätt ännu en gång. Hoppas att de ringer snart och meddelar touchdown -Priorsgatan, Malmö.

fredag, februari 19

Sov gott

oon,architecture,beautiful,blog,bokeh,camera,film,photography,girl,hiding,landscape,lighting,lights,old,photo-eb29906673372e05885e8f6bc87fb471_m

En underbar fredag går mot sitt slut. Imorgon har vi planerat bad i Matfors med varmtempererad bassäng. Efter det blir det 7 km på skidor (om inte termometern visar -20) och middagsfrämmande. Ser framemot en mysig lördag. God natt!

torsdag, februari 18

Vintips till helgen

februari 061

Kommer tyvärr inte ihåg artikelnummer. Ett gott vitt vin passande till skaldjur, pasta eller ost. Mmmmm…

Familjen galen

februari 076

En helt vanlig dag vid middagsbordet.

Nya köksgardiner

Före

februari 092

Efter

februari 100

Vit- och svartrandiga gardiner i köket. Nytt fräscht och fint.

måndag, februari 15

Se det från den ljusa sidan

Jag har hittills bara hittat nackdelar med att jobba oregelbundna arbetstider. Nu har jag dock hittat en ljuspunkt. Jag kan åka skidor eller utöva annan motion innan jag börjar jobba och behöver inte ge mig ut om kvällarna i kolsvarta mörkret.

februari 046 februari 049

Har just avverkat 7 km i superfina spår med uruselt glid.

lördag, februari 13

Mammas tjej

När (inte om) mamma vinner på lotto, köper vi en ponny.

 februari 041 februari 042 februari 043

 

fredag, februari 12

Dagens

Nu menar jag inte vilken outfit jag bär, för det är för det mesta strechjeans och top med kofta. Små variationer kan förekomma.

Jag menar dagens asgarv! Jag, Lilla M, Lilla S och mormor tog bussen till stan i morse. Vi uträttade en del ärenden, åt lunch och fikade. När vi ska ta bussen hem igen hem kliver vi på fel buss. Bussen mot Bergsåker. Vi kommer på det ganska snabbt och hinner plinga innan vi lämnat stadskärnan. Jag får ett skrattanfall utöver det vanliga när vi ska ur med alla barn och saker. Såklart hade jag shoppat nya gardiner på Åhléns som är rätt så skrymmande plus att vi hade sovande liten S i vagnen. Jag skrattar så jag nästan pinkar på mig, Lilla M skäms för att jag skrattar, mormor håller reda på alla saker och Lilla S snarkar vidare. Vi går tillbaka till hållplatsen och där står samma människor kvar och väntar. De måste ju undra vad vi håller på med. Vi åkte ju just. Nu är vi tillslut hemma och jag kommer leva på minnet i några dagar. Att ett gott skratt förlänger livet – det är sant!

455

Heliga torsdag

Hoppning på schemat. Det gick jättebra!

februari 030 februari 001

Stövelvård behövligt.

onsdag, februari 10

En liten konstnär

 januari 223januari 225januari 221

På begärnan från Malmö i söder till Kiruna i norr

Tadaaaaa!!!!

januari 215 januari 217 januari 218 januari 219

Skåpet är färdigmålat och på plats i Lilla S rum. Perfekt med lådor till förvaring och fina skåp att stoppa in både Pippihus och legovärld i. Nu slipper vi ha grejorna skrotandes på golven (vilket gör mamman väldigt stressad) och samtidigt blev det bra lekhöjd till Lilla S. Alla nöjda och glada. Att skåpet dessutom var en gåva från våra f d grannar, gör ju inte saken sämre.

VAB

Idag är jag hemma med Lilla M som väckte oss 01:30 i natt med kräksjuka. Efter sanering av både sovrum och barn kunde vi somna om igen. Minsta lilla ljud eller rörelse från Lilla M gjorde att jag hoppade högt i sängen. Jag vill inte vakna i … mer än en gång. Nog talat om det. Hon är fortfarande svag. När jag ändå är hemma och “vabbar” kan jag ju försöka få något gjort och jag började i tvätthögen. Tvättat, tumlat, torkat, vikt och stoppat in i alla garderober. Just nu - i denna stund är det soprent i vår tvättstuga, men imorgon fyller vi på. Mamman kan ju inte gå göralös (eftersom jag också passade på att dammsuga, torka köksluckorna, dammtorka, byta i sängarna och skotta idag).

januari 214

Nöjd

Jag har kommit igång och det är så skönt. Jag har äntligen börjat längta efter träning. Jag fixar till och med barnvakt för att hinna ta mig ut i skidspåret. Jag har haft stora problem med mina egna skidor, så igår knäppte jag på mig Mannens (aningen för långa) och klämde 7 km. Att längdskidåkning ses som en av de bästa sporterna att utöva för maximal förbränning och syreupptagning (kondition) gör ju inte saken sämre. Att jag fortfarande blir omkörd av 70-åriga damer i trikåer, både en och två gånger per varv skiter jag i. Snart kommer svarta faran igång på riktigt och då får tanterna hålla i trikåerna när jag dundrar förbi!

tisdag, februari 9

Jag tävlar

Barnlycka har just nu rea på massor av fina barnartiklar och jag är med och tävlar om 700 kr att shoppa för. (Kika in på Prinsessans dagbok om du också vill vara med). Om jag vinner ska jag naturligtvis köpa massa gosig ull till mina småälsklingar. Jag har hittat massa andra fina saker som är noterade på min önskelista. Se själv.
Skulle passa perfekt på Lilla S rum. Skriver nog upp det på hennes önskelista också.

måndag, februari 8

Fullt ös

I helgen har vi hunnit med massor. Ridning, middag hos farmor och farfar, barnkalas, shopping på stan, middagsgäster, melodifestival, slalom och besök hos morfar på Skatan. Så var måndagen här igen och jag fattar inte var helgen tog vägen.

januari 206

tisdag, februari 2

Vägen är lång

Nu ska jag snöra på mig pjäxorna och bege mig ut i spåret igen. Imorgon blir det vila. Tre dagar i spåret har gjort min otränade, slappa kropp öm. Konstaterar att jag väntar till nästa år med min anmälan till Vasaloppet. Men f-n vad häftigt det vore att ta sig igenom det. Jag brukar tänka på det när jag vill ge upp efter 4 km.

Målning pågår

Det är så kul. Hoppas på färdigt resultat ikväll.

måndag, februari 1

Utsikt från vårt köksbord – just nu!

januari 188

Inte konstigt att man känner sig insnöad.

Igår eftermiddag

januari 182

Jag och Lilla M trotsade kylan och begav oss ut i skidspåret. Vi hann precis hem innan solen gick ned och det var så fint ute.