söndag, maj 31

Imorgon får ni veta vem som vann sommarhatten.

Vi är inte kloka – jag vet.

Idag. 30 grader varmt. Jag tycker att vi ska ta en tur till IKEA. Mannen i huset suckar, men kör bilen i rätt riktning. Väl framme är målet inställt på en kruka. En speciell kruka eftersom jag redan har två och behöver en till. Hurra! 30-50% rabatt på alla krukor som finns kvar. Min syns inte till. F-n. Jag blir sur, men tänker att vi går ett par meter in i butiken och tittar om de har några sittkuddar eftersom vi behöver det till vårt “projekt” (som ni inte fått se ännu). Och där står den. En sista kruka i skylten med fula plastblommor i. Den ska jag ha. Inga problem säger lagerarbetaren och lyfter ner den. 30% rabatt var det också. Det blev en bra dag det här. Nu står den där ute bredvid eva solo och väntar på något annat än plastblommor. Vad det blir får ni se en annan dag.

0093445_PE231068_S3Bild: IKEA

Vad fick ni?

Vid flera tillfällen har jag sagt till mannen i huset att han inte ska hålla på och köpa massa onödiga presenter till mig på mors dag. Varje gång ser han ut som ett frågetecken och säger med halvöppen mun – vaddå? –Du är inte min mamma, du får väl snacka med lilla S & M. Också kommer de små dragandes med ett paket i alla fall. Inövat säger Lilla M: grattis på morsdag, mamma. Vi älskar dig! -Nämen, säger jag lika förvånad varje år. Vad har du och lilla S köpt till mig? Mannen i huset håller minen och det ser ut som om han på allvar tror att jag tror att det är småpluttarna som själva varit på stans inredningsbutik och köpt ett fint paket. Förväntansfull öppnar jag och i paketet ligger: En självvattnande kruka från eva solo som jag önskat mig! Nu står min basilika i den ute på terassen! Tusen varma mammakramar till Lilla M & S. Duktiga tjejer som kan fixa själv!

flower_foto1flower_foto4

Grattis!

Grattis allra käraste syster på din hmmm...29 års dag!

lördag, maj 30

Så kom den äntligen – sommaren!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Sundsvall bjuder på 30 graders värme idag. Underbart, fast vi är i chock! Irrar runt och letar solkräm och solhattar till barnen. Konstaterar att all kräm är slut efter Indienäventyret. Hittar tillslut en som gick ut 2007, men den får duga. Varför har solkrämer bästföredatum? Är skyddet färskvara? Pluttarna somnar med en lätt rosa ton på kinder och armar ikväll. Imorgon lovar “väder-Per” ännu mer värme. Vi måste åka på apoteket när de öppnar och när vi ändå är i farten får det bli en ny pool också. På måndag kommer kylan och regnet tillbaka så då kan vi stå där med våra nyinköpta solkrämer, men vi hoppas innerligt att detta inte var den sommar vi fick – helgen som gick.

måndag, maj 25

Missa inte tävlingen! Vinn fin sommarhatt till barnen från Pirum Parum

 

ny 1 PirumLogoPMS368payoff

Vinn superfin sommarhatt till barnen från Pirum Parum. Märket är Kik-Kid (nederländsk kvalitetsmärke).

Hattarna är gjorda av bomull 95% och elastan 5% och finns i storlekar från 5 månader till 8 år. Färger röd och grön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Det enda du behöver göra för att medverka i tävlingen är att skriva en kommentar till det här inlägget och länka till tävlingen från din egen blogg. Om du inte har någon blogg mailar du två vänner och tipsar dem om tävlingen. Glöm inte att ange din mailadressen så jag kan nå dig om just du vinner. Tävlingen pågår till 31/5. Lycka till! (Låna gärna loggan ovan när du länkar).

(Om ni inte har någon egen blogg kan ni ändå vara med och tävla. Gå in under kommentarer. Om ni får upp en säkerhetsvarning, klickar ni bara “ja”. Därefter skriver ni en kommentar i rutan. “Jag vill vara med i tävlingen, håller tummarna, typ”! Sen fyller du i ordverifieringen och klickar i den lilla ringen anonym. Glöm inte att skriva i kommentaren vem du är och din mailadress). Lycka till!

Berlinerpopplarna – jag gillar!

Missade du serien på SVT? Läs böckerna. Absolut se och läsvärt. Tårarna rinner nerför kinderna i detta tragikomiska norska drama. Jag vill se mer, men ikväll var det de sista 60 minuterna med familjen på Neshov. Jag kommer att sakna er.

9170016070 9170014892

söndag, maj 24

Party!

Igår hade vi party! En riktig hederlig fest. Ingen parmiddag med barn som skall sova klockan åtta, nej en riktig dunderfest! De sista gästerna lämnade huset vid 02:30. Såklart måste ni får se hur skoj vi hade det! Ha en härlig söndag och njut av det som är kvar på helgen. Vi ska torka upp de sista spillrorna från gårdagen och sen njuta i solen. Kan tänkas att jag måste ha en cola och en stor godispåse om en stund. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Z, V & M njuter och skrattar i solen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

M röjer på dansgolvet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

fredag, maj 22

När ska vi njuta?

Projektet skall målas för första gången ikväll om jag hinner. Jäklar vilka bråda dagar det är nu på våren. Det fixas, målas, eldas, snickras, oljas, grillas och vipps så är sommaren slut och vi ska in med allt i förrådet igen. När ska vi skita i att trädgårdsmöbeln behöver oljas och bara sitta ner i den och njuta? Kanske nästa sommar? Jag ska göra allt jag kan för att inte komma på något nytt projekt. Jag har lovat mannen i huset att inte komma på några fler idéer nu. Men det är ju så underbart att ha en sambo som kan göra verklighet av mina visioner!

onsdag, maj 20

Ikväll

Ikväll börjar mannen i huset med projektet jag viskade om för ett par veckor sedan. Jag ser fram emot det! Det jag inte ser fram emot är frisörbesöket efter jobbet eftersom jag inte vet vad jag ska göra med skatbot´...

måndag, maj 18

Tack!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tack för alla fina paket jag fick på min födelsedag. Kram från Lilla S med familj!

På kalas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Passade på att träna lite Photoshop på lill-kusin. Jag är för en gång skull nöjd med resultatet. Bilderna gör sig antagligen bättre var för sig, men jag kunde inte bestämma mig för vilket jag skulle visa. Det fick bli alla!

Kusin vitamin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tack för fikat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grannar och kusiner! C & E njöt (hoppas jag) av tårtan, glass & saft.

Paket & tårta

Födelsedagsmorgon. Nyvaken liten S ska öppna sina första paket. Vi har haft kalas hela helgen med många vänner som ville smaka på tårtan som var god. Jättegod!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aya Naya

Lilla S i sin nya tunika från Aya Naya & tuffa jeans med mudd från Nova Star Såklart hittar ni dem på Pirum Parum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotomodellen ser inte helt nöjd ut även om hon inte ville ta av sig kläderna efter plåtningen. Hon var nog trött på alla fotoblixtrar efter två dagars kalasande.

söndag, maj 17

Stort grattis till Norge!

Helt klart bästa och sötaste bidraget tycker jag. Vad tycker ni? Jag tror jag gör som Shirley och adopterar honom!

lördag, maj 16

Grattis Signe 2 år!

Signe 2 år

Grattis vår lilla Ninne. Hoppas att du får en fin dag! Vi älskar dig.

fredag, maj 15

Apropå hästtjej

Casse fick följa med på lektion igår. Jag satt på hästryggen i två och en halv timme. Det känns idag... Casse var superfin som vanligt och det var så underbart att rida igår kväll. Lagom temperatur, solen sken och inga flugor. Längtar redan till nästa gång!

torsdag, maj 14

Jag=hästtjej

Fick en underbart bra text av en vän. Så sant!

"Jag måste erkänna att jag inte tillhör skaran killar som haft något större behov av att understryka min manlighet. Aldrig har jag tatuerat in några skräckinjagande motiv på mina överarmar, arm-brytartävligar har jag hållit mig undan. Nej, jag har känt mig rätt trygg i min manlighet ändå. Men nu på senare tid har jag börjat tveka på mig själv. Och jag vet helt säkert att det är "wifey" och alla andra stalltjejers fel!"
Plus och minus med stallbrudar:
Missförstå mig rätt! Alla tjejerna i stallet är supertrevliga och jag inser att det finns massor med fördelar att vara gift med en hästtjej. T ex har wifey aldrig något emot när man ska iväg en lördagkväll och se fotboll med grabbarna! Nej, för hon är ändå i stallet och utför sadelvård, tvättar svansen, sorterar schabrak eller ägnar sig åt andra viktiga sysslor som absolut inte kan vänta till dagen därpå. Och på inga villkor att hon skulle få för sig att gnälla över att det läggs ut för mycket pengar på allehanda teknik prylar, för i jämförelse med de astromiska summorna som spenderas på hästen är det ingenting.
Men, sen finns det nackdelar också och det är just det som är kruxet...
Utan problem kan jag aceptera lite hästlukt i bilen (jag jobbar på det iaf), alla sena ankomster - hästfolk tycks nämligen sakna förmågan att hålla tider och lever helt och fullt efter Alfons Åberg devisen "jag ska bara". Men det faktum att tjejerna i stallet så totalt får mitt manliga ego att sjunka till lägsta nivå, det har jag sannerligen svårt att acceptera! I mitt stilla sinne har jag haft en inre bild av mig själv av en stor, stark, och mycket handlings kraftig individ. Men så kommer man till landet annorlunda (dvs
stallet) och självbilden rasar i en faslig fart.
Och inte undra på när man där möts av:
Tjejer, starka som oxar, som får höbalarna att se ut som flirtkulor när de svingar dem från ett ställe till ett annat.
Tjejer med E-körkort som utan att blinka fickparkerar det ena ekipaget efter det andra medan man själv har svårt att backa en meter eftersom back sensorerna sslås ur så fort trailern häktats på.
Tjejer som byter däck på bil och trailer fortare än en själv hinner så mycket som lossa första bulten.
Tjejer som i hög fart störtar från hästryggen ner på marken, slår sig halvt sönder och samman och som utan att blinka raskt hoppar upp på tyggen igen och börjar om från början. Hade det varit fotboll och liknande smällar inträffat hade rött kort tilldelats, båren plockats fram och en lång sjukhusvistelse hade varit att vänta.
Tjejer som mockar, fyller vattenhinkar, fyller höpåsar samtidigt medan en själv har fullt sjå att utföra sysslorna var för sig.
Och skulle man någon gång erbjuda sina tjänster i stallet får man allt som oftast höra att: "Gå en sväng med hunden - det går fortare om jag gör det själv." Så inte är det annant än rätt att wifey får bära skulden till mitt bristande självförtroende och den pinfärska draken på min högra biceps!!

onsdag, maj 13

Sov gott

Satt och funderade på hur många nätter vi (jag och min kära M i synnerhet) har sovit hela nätter de senaste 5 åren? Kom fram till att det inte är så många. Visst har vi haft barnvakt till barnen och vi har otroligt mycket hjälp och stöttning, men oftast är barnvakt förenat med någon form av nöje för mamma & pappa, vilket oftast också resulterar i lite sömn. (Oj, hur lät det där)? Alltså har vi barnvakt är vi oftast bjudna på fest eller någon annan trevlig tillställning där man dricker lite (eller mycket) vin och kommer i säng sent. Jag är ju en väldigt “trött” person. Alltså, jag gillar att ha sovmorgon och jag går oftast inte till sängs så sent. Det finns inte mycket som slår att krypa ner mellan lakanen med pyjamas och bok. Underbart! Att vi dessutom alla dagar i veckan, 12 månader om året vaknar ett antal gånger per natt för diverse aktiviteter (äsch, nu lät det dumt igen), såsom värma välling, torka små kissnödiga barn, släppa ut katten eller bara ta sig ett glas vatten gör ju inte att sömnen blir bättre, men vad gör väl det. Det jag egentligen ville säga var nog bara att det inte finns något mysigare än när ens varma, mjuka, vaniljluktande, lilla barn kommer och vill krypa ner under samma täcke, borra in sina vassa tår i mina lår och pilla ordentligt på mitt öra. Sov gott!

storsang_invitedtojessicaBild: Invited to Jessica

tisdag, maj 12

Första presenten inköpt

Eftersom jubilaren inte kan läsa ännu, kan jag avslöja att det är en superfin jeanskjol! (köpt på PirumParum).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tävling

Håll utkik. Jag lägger snart upp en tävling här på min blogg. Även denna gång samarbetar jag med PirumParum.

Det blir inte alltid som man har tänkt sig…

Det blev inte bara ledig måndag den här veckan. Tisdag morgon och vi far iväg, med viss misstanke om att Lilla M inte var riktigt kry. Vi får vända när jag ser Lilla M gråta i fönstret på dagis och fröken A vinkar in oss ingen. Så här sitter vi nu. Stylad för en dag på jobbet och hoppas att det “bara” är sviterna efter vaccinationsspruta från gårdagen. Jag har hört att man kan bli lite febrig efter vissa vaccin. Efter en dos Alvedon känner hon sig piggare så vi har spelat spel och tittat på Askungen. Nu ska tvätten hängas och lite mer vinterkläder plockas undan. Vi har ju födelsedagsbarn i familjen den här veckan, så om Lilla M orkar ska vi fixa några presenter också. Någon som har tips på bra present till 2-årig tjej?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näe, fy för pulver

Det sprack måndag lunch. Jag var så sugen på sushi, så efter vårdcentralen blev det raka vägen ner till “Sea Street”. Vilken stark karaktär jag har. Not! Ja, ja, sushi är väl inte det sämsta man kan äta. Det är ju faktiskt nyttigt. Helt klart etta på min tioitopplista.

363

söndag, maj 10

Banta

Har ätit (och druckit) som en tok hela helgen. Antar att det enda rätta är pulverdiet resten av veckan. Får de hur det går. Jag förbereder mig på uruselt humör och huvudvärk resten av veckan.

Friends

Min vän Camilla & jag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tjejhelg

Brudarna lämnade män och barn hemma och for till Norrfällsviken – Höga Kusten för en riktig tjejhelg. Vi har haft så mysigt och jag längtar redan tillbaka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Fiskelägret!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Självutlösare på kameran och alla poserar fint!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annika blandar Oboy och Punsch. Smakens efter en promenad i blåsten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Allas vår Camilla med kameran i högsta hugg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inger & jag i solens glans!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stolt och förväntansfull

Fredag kväll & Lilla M ska ta sin första riktiga ridlektion. Hon är spänd och nervös, men längtar. Mamma med! Efter lektionen sa ridläraren sa att hon såg på stilen att Lilla M ridit förut. Mamma blev stolt! Malin Bayard, släng dig i väggen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Morgonpromenad



lördag, maj 9

torsdag, maj 7

Ännu en dag på jobbet

Jag kan skutta iväg till jobbet imorgonbitti också. Innan maj månads slut får vi besked. Ni kan nog sluta hålla tummarna nu, det blir så långdraget, men skänk mig gärna en tanke lite då och då. Tack alla!

Man blir glad!

Min nya favorit. Bäst på radion idag!

Får man ha "fräckis" på familjebloggen?


Klicka på bilden så blir de större och går bättre att läsa!

onsdag, maj 6

Tankar

Imorgon är det tydligen stormöte på Telia igen. Massor av människor måste sluta. Jag håller tummarna så de blir blå för att det inte blir jag.

Det är underbart att ha en vän som man kan gå långpromenader med sent på kvällen och prata, prata, prata. Vips har vi gått i 1 1/2 timme, utan att märka det!

Kartonger i massor, för stort, för smått, för varmt, för kallt. Nu ska mössor och vantar vila på vinden i minst sex månader.

Härligt att åka på minisemester med tjejerna och längta som tusan efter de här hemma. Jag vet att jag har tre älsklingar som väntar på mig.

Kul att göra sin dotter så glad att ögonen gnistrar. Ridlektion väntar henne på fredag.

Jag missade Leila ikväll. Känns som det kvittar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yasmin

Lilla M kommer att bli så glad över sin 16-plupp-cyckel (min syster hade inte riktig koll på tum-förkortningen och kallade cykeln just 16-plupp) som hon ska få använda under sin semester i Skåne. Den är rosa med blommig sadel och heter Yasmin. Det kan inte bli bättre!







måndag, maj 4

Lycka

10:15 svängde vi in på parkeringen till Birsta köpcentrum och IKEA. Vi trodde att vi var först eftersom de öppnar 10:00, men det var flera lite äldre människor, ja jag skulle nog kalla dem pensionärer som stegade ut glad i hågen, med flera påsar hängandes i armarna. Mimmim, jag och pluttarna strosade runt i affärer i säkert två timmar. Sen blev det dags för lunch och “nappie” för lilla S. Lilla M ville leka i bollhavet så jag och Mimmim strosade en timme till på IKEA. Livet kan vara underbart ibland, men visst skulle det vara skoj om man kunde köpa några av de där grejorna som man går och suktar efter och inte bara en jävla massa värmeljus & servetter. Kom hem fem timmar senare med två trötta men nöjda barn. Lilla M lyste som en sol eftersom hon fått välja tre par nya strumpor som hon tänker ha på sig varje dag och hon kommer inte använda de där gamla fula som ligger i garderoben. Sådeså! Jag skulle också vilja känna sådan lycka över tre par alldeles nya strumpor.

söndag, maj 3

Dotters “vill ha”

Lilla M väntar på Lottovinst! (Mamma med).

251971