Jag tror att jag måste göra ett nytt försök med filmjölkslimpa och den här gången ska jag prova Leilas recept. Mitt senaste försök blev inte så lyckat, fast mannen i huset äter och ser glad ut.
Leilas turbosnabba filmjölkslimpa
Ladda ner receptet
1 bröd
Min snabba filmjölkslimpa har blivit en riktig favorit hos alla mina vänner. Detta är ett recept där jag brukar variera mig ganska friskt. Ibland blir det med nötter i som mandel, valnötter eller pekannötter. Andra gånger blir det med rårörda lingon eller torkad frukt. Enklare bakpulverbröd får man leta efter.
4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrö
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
Havregyn
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
JA ALLA ÄLSKAR LEILA. SPECIELLT JAG OCH ELSA
Fast jag har en kommentar... Jag älskar ju också Leila.. Men, kunde hon inte ha tryckt in en till ingrediens i brödet? Då hade man ju kanske passerat 40 förpackningar på bakbordet...
Älskar också Leila - eller åtminstone hennes blåbärscheesecake...helt galet god.
http://www.alltommat.se/recept?recipeid=8251
Jag håller med Cathrin; kunde vi inte ha klämt in en till ingrediens så hade det känts lite mer geniunt...
Jag har nog hittat till din blogg genom någon av mina bloggar som jag följer varje dag. När man surfar runt bland andra hittar man alltid någon ny som verkar spännande.
Bor du i Sundsvall?
Vicki
Vi som inte har 4+ missar ju alla Leila-program. Men visst verkar hon härlig, och det tycker tydligen maken också! ;) Men bakboken använder jag som inspiration och sedan använder jag nå'n annan bakbok för receptens skull!
Skicka en kommentar