söndag, januari 18

Emmaljunga, Brio, Quinny, Teutiona eller Baby Travel.

Oj vad vi har svårt att bestämma oss för vilken vagn vi ska ha åt Lilla S. Självklart har vi kvar Lilla M´s vrålåk – Emmaljunga Duo Edge från 2004 som Lilla S gladeligen sussar skönt i varje dag. Problemet är bara att den är så stor & otymplig och det är verkligen jobbigt att släpa med den när vi ska någonstans. Den skulle vara perfekt att parkera på dagis för resten av Lilla S sovtid.

black5456232517

Därför köpte vi en Quinny – tuff trehjuling som var liten & smidigare att ta med sig och att dra. Tyvärr hade vi problem med den vagnen från första början så den fick flytta tillbaka till affären. Pengarna tillbaka tack! Vi har också en Brio Race efter Lilla M, men den saknar fullt liggläge & är väldigt smal vilket blir problem på vintern med tjocka kläder och åkpåsar. Nu vill vi verkligen ha en liten, smidig vagn som funkar att sova i året runt och som har fullt liggläge. Vi har tittat på två olika vagnar.

1. Teutonia Timmy: Liten, smidig, fullt liggläge, inga speciella finesser som kan gå sönder, bra pris, 4 hjul (ej luft, så det kan inte bli punktering), lätt att fälla ihop och att dra. Teutonia verkar dessutom vara ett bra märke med få reklamationer. Tysk kvalitet helt enkelt!

timmy07_672

2. Baby Travel (Babyproffsens egna märke): Rymlig, fullt liggläge, bra pris, lätt att fälla ihop. Minus för tre hjul. (Vi har haft Quinnyn med tre hjul och de är underbart lätta att manövrera, men de blir så ostadiga).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har någon av alla Ni mammor där ute någon erfarenhet eller något tips? Alltså, man skulle ha två barn och få prova ett antal olika vagnar innan man köper en, för inte vet man vad man ska ha när man står där i butiken i 7:e månaden och ska köpa vagn för en halv förmögenhet.

När vi väntade Maja och stod där i butiken med magen i vädret ställde expediten den underbara frågan; –Vad ska ni använda vagnen till?

-Ööööhh….skjutsa bebisen i den, svarade Magnus & jag. Ja, inte vet jag vad alla ni andra där ute använder vagnen till eftersom hon tyckte att den frågan var befogad?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej vännen!
Vi har ju en Baby Travel till Melwin. Jag tycker den är helt underbar, hur smidig och lätt som helst! Men den har inte fullt liggläge, men näst intill.
Jag tycker dock inte att det gör nåt, han sover super bra i den!
Kraam Sofia

Annelie Johnsson sa...

Hej!
Vi har oxå en baby travel, bytte i somras från en Emmaljunga duo edge. Funkar hur bra som helst, smidig att köra och inte minst att fälla ihop och få in i bilen, väger nästan ingenting.
Kram Annelie

♥ mamman i huset ♥ sa...

Bra tips! Vi borde nog unna oss en smidigare vagn till sommaren.

Ha det gott!

s.m.i.l.e sa...

Precis så var det med första vagnen! Jag missade tom att tänka på att den inte skulle vara för tung och bred att lyfta in i bilen. Vår Brio Duo från 2002 funkade i och för sig för storebror, men nu när Lillan kom hade jag ganska ont ett bra tag efter och kunde knappt gå och då var det hopplöst att tro att jag skulle kunna lyfta in vagnen i bilen. Nu har vi en Brio race och håller med dina kommentarer där också.

Får se hur vi gör. Vi gissar att lillasyster inte kommer vilja sitta i vagn lika länge som storebror (som älskade åka vagn). Hon vill hellre springa efter storebror!

Anonym sa...

Vi har ju en Teutonia, dock inte en Timmy men vi är super nöjd. Inget krångel, lätt att köra och lätt att fälla ihop. Lycka till i letandet.

Ps. jag ska kolla med Mathias om dagar